Mıchelangelo ve 3 Önemli Eseri









Pieta  1499-1500

San Pietro Katedrali


Heykel, İsa'nın çarmıhtan indirildiği anı canlandırır. Hıristiyan inancına uygun olarak, Tanrı'nın oğlunun cansız bedeni artık annesinin kollarında yatmaktadır. Meryem, İsa'nın bedenini sağ eliyle güçlü bir biçimde kavrarken, sol eliyle de isayı izleyiciye sunmakta ve herkesi İsa'ya saygıya davet etmektedir. Meryem bunu yaparken gözlerini yere indirmiştir, böylelikle müminlerin yüzlerine doğrudan bakmak istemediğini gösterir.









Cascina Savaşı​ 1504

Tablo'nun yapımı için Michelangelo, Floransa Cumhuriyeti devlet adamı Piero Soderini tarafından görevlendirildi. Bu eserin Eski Saray'ın Salone dei Cinquecento duvarı için  bir tablo olacağı niyet edilmişti. Eserin karşısındaki duvarda ise Leonardo da Vinci tarafından dekore edilecekti, kendisi Anghiari Savaşı tablosunu resmetmek üzere görevlendirilmişti.








Aziz Petrus Bazilikası​ 1546-1564 Roma

Roma'daki en büyük 4 bazilikadan (St.John Lateran Bazilikası,St.Peter Bazilikası, Santa Maria Maggiore Bazilikası, St.Paul duvarın dışında Bazilikası)ikincisidir. Vatikan’daki en göze çarpan binadır. Kubbesi ile Roma'nın siluetindeki en önemli parçalardan biridir. Hristiyanlığın en büyük kilisesidir.






Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Makyajın Tarihi

Mimar Vedat Tek

Osmanlı Giysileri